„Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok:
és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.”  Máté 11:29,30

Szülői Bál

Szülői Bál

“Nem az a fontos, mennyit adunk, hanem az, hogy ezt mekkora szeretettel tesszük.” Teréz anya

A Halacska Református Óvoda Jótékonysági Estje 2020. január 24.-én került megrendezésre a Budafok-Tétény Baráti Körök Házában. Közel 130 fő tisztelt meg bennünket jelenlétével, hogy jegyvásárlással s annak bevételével segítse és támogassa gyermekeinket az óvoda fejlesztésével, udvari játékok vásárlásával. Az est résztvevőit Németh Géza presbiter köszöntötte.

Elsőször vehettünk részt az eseményen. Az egész estét a jókedv, a kötetlen barátkozás, a keresztyéni szórkozás hangulata jellemezte. A vendégvárás ideje alatt már lehetőség volt tombolavásárlásra, melynek árusítása a vacsora megkezdéséig befejeződött. A tombola nyereményeket a résztvevők ajánlották fel. A köszöntők elhangzása után a vacsora elfogyasztása következett, melyet a Református Culina szolgáltatta. Az igazán ízletes, glutén és laktózmentes ételekből nem maradt egy adag sem. A töltött káposztát Némethné Pötördi Zsuzsának köszönhetjük. A vacsora után különböző önismereti játékot játszhattak a vendégek. Egy ismerettségi hálót hoztott létre minden asztal, mely megalapozta a későbbi barátkozást. Az óvónénik is részt vettek a játékban, sikeresen kitaláltuk, hogyan néztek ki gyermekként. A talpalávalót Dj szolgáltatta.

Az est vendégei külön figyeltek arra, hogy maguk után a felhalmozódott hulladékot, a környezettudatosságot szem előtt tartva, takarítsák el.  Az újrahasznosításra gondolva még a ceruzaforgács sem került a szemétbe. Az egyszer használatos műanyag poharakat ilyen rendezvények alkalmával nagy előszeretettel alkalmazzák, de itt ennek használata szóba sem jöhetett. A vizes, műanyag flakonokat szódás palackokra cseréltük, mely nem igényelt több ráfordítást sem időben, sem munkában, hiszen Földünk védelme fontos óvodánk számára. A tombola felajánlásokat szintén csomagolás nélkül kértük, így nem terheltük feleslegesen környezetünket a csomagoló anyaggal.

A fergeteges hangulat, a zene, a lehetőség, hogy együtt ünnepelhettünk, az összetartozás élményével, új közösségerősítő szerepével gazdagított minket. Bízom benne, hogy jövőre sikerül ezt a hangulatot újra átélni, hiszen ha még többen eljönnek beszélgetni, ismerkedni, barátkozni, garantált a jókedv. Örülünk, hogy Isten kegyelméből részévé váltunk ennek a közösségnek. 

Bálint-Menyhárt Nóra – szülő