„Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok:
és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.”  Máté 11:29,30

Napsugár csoport bemutatkozása

Napsugár csoport, nagy csoport

Csoportunkba járó gyermekink 27-en vannak, 12 lány és 15 fiú. Néhány fiatalabb gyermek is jár hozzánk, akik nagyszerűen beilleszkedtek közösségünk kezdetén. Jó volt látnunk, ahogy a nagyobbak segítettek a kisebbeknek az elmúlt évek során.

Hitünkre, ünnepeinkre,hagyományainkra,magyarságunkra, hazánk ismeretére nagy gondot fordítunk,több közös eseményünk is van, melyeken megemlékezünk, ünnepelünk vagy örvendezünk.

Fontos a zene az életükben, sokszor hallgatunk komoly zenét, folklór dallamokat, különböző népek muzsikáit, modernebb dalokat, Gryllus Vilmost, Makám-ot, Kormoránt. Nagyon jó a ritmus érzékük és hallásuk, sokszor táncolunk és zenére tornázunk.

Nagyon mozgékonyak gyermekeink, ezért kihasználjuk a tornaterem adta lehetőségeket, csoportszobai mindennapos testnevelést. Amikor csak tehetjük az udvaron tornázunk vagy csak játszunk szabadon.

Különösen szeretjük, ha meglátogat bennünket egy bábszínház vagy zenei fellépő. Ilyenkor gyermekeink elmélyülten, érdeklődve figyelik az előadást és élményekkel telve mesélik a látottakat, hallottakat.

Csoportszobánk tágas és szépen berendezett. Jól elférünk benne és folyamatosan változtatjuk évszaknak megfelelően a dekorációkat. Néhány alkalommal gyermekeinkkel közösen alkotott dolgokkal díszítjük, csinosítjuk környezetünket.

Gyermekeink nagyon szeretik egymást, figyelmesek, élénkek és bátrak. Nyitottak egymással és a felnőttekkel is. Nagyon szeretnek egymással játszani, társasozni. Folyamatosan látjuk fejlődésünkben a pozitív változásokat.