„Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok:
és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.”  Máté 11:29,30

Mozgáskotta képzés

Mozgáskotta képzés

2022.október 14. délután, valamint 15. egész nap közös képzésen vett részt a teljes nevelőtestület. A mozgáskotta módszerével való megismerkedés, és az alapok elsajátítása már régóta vonzotta a pedagógusokat, melyhez társult a szülők támogató hozzáállása is, így egy közös gondolkodás eredményeként lett lehetőség a továbbképzés megszervezésére. 2021-ben a szülők a szülői bál bevételét ajánlották fel a nevelőtestület képzésére és a hozzá tartozó eszközök beszerzésére. Ebből a támogatásból tudott megvalósulni a mozgáskotta képzés.

A mozgáskotta a 3-7 éves gyermekek számára nyújt játékos fejlesztési lehetőséget, mely komplex mozgás és személyiségfejlesztő módszer, ami rendkívül színes és változatos formában építhető be az óvodai hétköznapokba. Célja, hogy minden gyermeknek sikerélménye legyen, a feladatokban pedig benne van a fejlődés lehetősége.

A tíz órás intenzív képzés eredménye a jó hangulatú közös tudásmegszerzés, szakmai munkánk innovatív fejlesztése és nem utolsó sorban közösségépítés. Az itt megszerzett tudásunkat építjük be a gyermekek mindennapos tornájába, mozgásfejlesztésébe.