„Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok:
és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.”  Máté 11:29,30

Csengettyű csoport bemutatkozása

„Szeressétek egymást!” Jn. 15,17.
 
Ebben az évben is, az előző évhez hasonlóan a szeretet fontosságára alapozunk. A mindennapjainkban ezt próbáljuk megélni és átadni a gyermekeknek. Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a gyermekek érezzék, hogy nagyon szeretjük őket; mindenkit olyannak fogadunk el, amilyen, ahogyan az Úr is szeret bennünket.
Az idei év változással indult, ugyanis új óvónéni érkezett a csoportunkba, Annamari személyében. Annamari már 2008 óta dolgozik óvodánkban, aki gyesről jött vissza, mint már óvodapedagógus.
A gyermekek nagyon hamar elfogadták őt, nagy szeretettel fordultak felé és Annamari is nagyon nyitott feléjük, hamar megszerette őket!
A kis-középső Csengettyű csoport létszáma: 23 fő. „Fiús” csoportnak is mondhatnánk a csoportunkat, hiszen sok fiú jár a Csengettyűbe. A fiúk nagyon szeretnek autózni, vonatozni, duplozni, legozni. A kislányok inkább rajzolnak, a babakonyhában főzőcskéznek, királylány ruhába öltöznek, gyöngyöt fűznek.
Törekszünk arra, hogy a szeretet fontossága a gyermekek egymáshoz való viszonyát is meghatározza. Mindennapi áhítatunk során sorba vesszük a hiányzókat, imádkozunk a betegekért. A gyermekek szeretik az áhítatot, amikor is bibliai történeteket mondunk nekik, keresztyén dalokat énekelünk, verselünk.
Sok barátság alakult a csoportunkban. A kis Csengettyűsök szeretnek óvodába járni, találkozni az óvónénikkel, dajkákkal és kis barátaikkal.
A Csengettyűsök szeretnek tornázni. Meghatározott napokon a tornaterembe megyünk, amit már nagyon várnak. A tornateremben futkároznak, labdáznak, egyensúlyoznak, babzsákkal céloznak, nagy labdával ugrálnak, …
Játékos kezdeményezéseinken szívesen vesznek részt, amikor is barkácsolunk, mesélünk, énekelünk, mondókázunk, a környezetünkről beszélgetünk, kísérletezünk.
Gyümölcsöt, magvakat szívesen esznek, melyeket minden nap fogyasztanak.
Ha nem esik az eső, minden nap kimegyünk az udvarra, ahol jókat lehet fogócskázni, hintázni, homokozni, focizni.
Szívesen megyünk a gyermekekkel sétálni, piacot látogatni.
Az óvodai szokásokat, szabályokat következetesen próbáljuk átadni a gyermekeknek.
Jó kis csoport a Csengettyű csoport!