„Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok:
és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.”  Máté 11:29,30

Angyalka csoport bemutatkozása

Nagy kihívásokkal és még nagyobb lelkesedéssel kezdtük el a 2015/2016-os nevelési évet a Balambér csoportban. Csoportunk egyedi sajátossága, hogy 11 iskola előkészítő nagycsoportos és 14 hároméves kiscsoportos érkezik reggelente mosolygósan, csíntalanul és egymást szeretettel köszöntve.
Melinda néni az elmúlt nyáron fejezte be az óvónőképző főiskolát, Eszter néni három kihagyott év után visszajött, Kati néni lett az új dajka, Emőke néni pedig stabil pontként hosszú-hosszú évek óta a Balambérosoké, minden gondoskodásával, kreativitásával és szeretetével, mint pedagógiai asszisztens.
Év igéjének a következőt választottuk: „Mert amilyen magas az ég a földtől, olyan nagy az Ő kegyelme, az Őt félők iránt.”. Azért érezzük fontosnak ezt az üzenetet szem előtt tartanunk, mert szakmailag és emberileg egyaránt rendhagyónak mondható csoportunk korosztálybeli összetétele. Ez az ige viszont megnyugvást jelent, mert ha lelkiismeretesen, tudatosan átgondolva, és nevelési elveinket következetesen betartatva éljük meg napjainkat, tartjuk fejlesztéseinket, akkor Isten kegyelme áldásként hullik vissza ránk, hogy differenciált nevelésünk, és sok esetben komplex foglalkozásaink, fejlesztéseink mindkét korosztály számára elhozza év végére a nevelési tervünkben év elején megfogalmazott elvárásainkat, ill. a megfelelő fejlettségi szintet.
Az elmúlt három hónap tapasztalata azt mutatja számunkra, hogy a kicsik sokkal könnyebben tudtak beszokni a nagyok hatására, és sokkal gyorsabb ütemben fejlődnek, hisz nem csak saját fejlesztéseiket hallják, az iskola előkészítősök pedig toleranciát, empátiát, segítségnyújtást tanulnak a kicsik gondozásával, valamint azzal az attitűddel, hogy ők mintául szolgálnak a három évesek előtt.
Hálás a szívünk Istennek, hogy gyermekeink örömmel érkeznek reggelente, hogy nem csak minket, hanem egymást is nagyon szeretik. Tovább szeretnénk erősíteni az új és a régi szülőkkel egyaránt a meghitt, őszinte és egymást támogató kapcsolatot, hogy Isten szeretetét közvetítve, és szakmai felkészültségünkkel egyaránt a gyermekek érdekét tudjuk szolgálni.