„Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok:
és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.”  Máté 11:29,30

Adventi manuális délután

Az adventi időszak az év legszebb időszaka, amit áthat a várakozás és a készülődés. A családoknak és a szülőknek is szükségük van arra, hogy megtanuljanak ünnepet teremteni. Erre nyílik lehetőség advent első vasárnapja előtti pénteken óvodánkban.

Az adventi időszak kezdeteként, manuális délutánt szerveztünk. Célunk ezzel az, hogy lehetőséget teremtsünk arra, hogy a szülők minőségi időt tölthessenek a gyermekeikkel. Az óvodánk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél több programba bevonja a családokat is. Tapasztalataink alapján, a szülők kérik, igénylik és várják ezt a programot, ahol egyrészt ajándékötleteket kaphatnak, új technikákat próbálhatnak ki. Mindezek mellett együtt barkácsolhatnak gyermekükkel és közben segítjük a szülő-gyermek közötti kommunikációt. Tovább gazdagodhat, mélyülhet a szülők kapcsolata az óvoda dolgozóival.

A csoportokban az óvodapedagógusok és a dajka nénik különböző tevékenységekkel várják a gyerekeket és a szüleiket. Lehetőség nyílt mézeskalács díszítés, angyalka készítése dekorgumiból, rénszarvas spatulából, adventi koszorú és fa díszek fűzése. Itt készítjük el közösen csoportok adventi koszorúját is. Az óvodát is adventi díszbe öltöztetjük. A manuális délután lezárásaként közös adventi dal éneklése, gyertyagyújtás és ima. A szülők így mintát adhatnak az ünneplés óvodai hangulatából.

[ngg src=”galleries” ids=”13″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]