„Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok:
és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.”  Máté 11:29,30

Adventi Gyertyagyújtás

Adventi Gyertyagyújtás

November 26-án rendhagyó adventi alkalomra gyűlt össze a Halacska Református Óvoda közössége. Az ünnepváró-közösségépítő programunk célja, hogy egy meghitt együttlét során gyertyagyújtással, énekléssel és egy ünnepi áhítattal hangolódjunk az adventi időszakra.

Az előttünk álló hét során a gyermekekkel együtt készültünk erre az alkalomra néhány énekkel, verssel, így bíztunk benne, hogy minél több család tud csatlakozni hozzánk ezen a délutánon.

A rossz idő ellenére sok család csatlakozott a programunkhoz. Az óvoda előtt gyülekeztünk és együtt egy csoportban sétáltunk el a templomi helyszínre.

Péntek délután 16:30-kor az óvodánál gyülekeztünk, s onnan kis teamécsesekkel közösen sétálunk el a Budafoki Református Gyülekezet templomterébe, ahol énekes áhítatot tartunk. Dr. Papp Anette – a Károli Gáspár Református Egyetem Himnológia tanszék vezetője – vezette a Nagyhalacska munkaközösségének kórusát, s Papp- Tóth Viola, a Budapest-Budafoki Református Egyházközség beosztott lelkipásztora, áhítattal segített bennünket az ünnepre készülni.

„Ismét szóla azért hozzájok Jézus mondván: Én vagyok a világ világossága: a ki engem követ nem járhat sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.”             

János 8:12