„Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok:
és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.”  Máté 11:29,30

Látogatóban a Rebersák Állatudvarba

 

 

Látogatás a Rebersák Állatudvarba

 

 

     A Mária-szurdok közelében lévő Rebersák Állatudvarba látogattunk. Az időjárás kedvező volt, a buszút elviselhető hosszúságúnak bizonyult az óvodás korosztály számára és nem volt forgalmi akadály, mindkét irányba zökkenőmentesen zajlott.
A busztól az állatudvarig való gyaloglás odafele nagyon rövid volt, visszafele a megbeszélt találkozási pontig kicsit hosszabb, gyakorolhattuk a gyalogos közlekedés szabályait. A környék kifejezetten vidékies bájjal rendelkezik, természetközeli.
Az állatudvarban sokféle állatfaj (nem csak háziállat) él kis helyen, testközelből lehet velük találkozni. Nagy élmény volt és egyben több gyermekünknek nagy kihívás is a közelségük, de nagyon ügyesek voltak, mi, nevelők, személyes példánkkal próbáltunk elől járni, ami nem esett nehezünkre, hiszen többségünk állatbarát és felelős állattartó is egyben.

Az állatállomány 2 emu, 3 kecske, 2 kutya, tyúkok, nyulak, tengerimalacok, liba, teknős. Az állatok neveit is megtudhattuk a házigazdáktól, ez még családiasabbá tette a légkört. Bizonyos állatok személyiségébe, habitusainak különbözőségébe is beleláthattunk ottlétünk alatt. A várakozási időben türelmesek voltak a gyermekek, lehetőség nyílt bővíteni ismereteiket a látott állatokról, saját állataikról élményeket megosztani, a szabályokat is át tudtuk beszélni, hogyan tudunk úgy az állatok között lenni, hogy ne zavarjuk őket (nem hangoskodunk, hadonászunk, lassan, nyugodt mozdulatokkal mozgunk, hogy ne ijesszük meg őket).

Ismereteik mélyültek, árnyalódtak az állattartásról, állatokról, rengeteg élménnyel gazdagon tértünk vissza óvodánkba.