„Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok:
és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.”  Máté 11:29,30

Kis állathatározó..

A szúnyogok szaporodásának megakadályozását célzó preventív tevékenység.


A kerületünk önkormányzatának szervezésében 2024. 04. 11-én az iskolába készülő óvodások részt vehettek egy nagyon érdekes interaktív tevékenységben, mely a szúnyogok túlszaporodásának prevenciójára irányult. Duna-Ipoly Nemzeti Park két munkatársa jött el a gyermekek közé és először általánosan a körülöttünk élő leggyakoribb rovarokkal ismertették meg a gyermekeket, kiemelve azok hasznosságát az élővilágban.

Később kicsit részletesen bemutatták a szúnyogot fejlődésének körülményeit. Mindezek után nagyon játékos módon ismerhettük meg azokat a kertekben adódó körülményeket, amelyek kedvező miliőt teremtenek a szúnyoglárvák fejlődésének. Csodálatos képek, folyamatábrák, kirakók, kiegészítő játékok, egy nagy méretű kézbe vehető plüss szúnyog és mikroszkópok változatos használatával biztosították, hogy az óvodások mind a 40 perc alatt aktívan és nagy érdeklődéssel figyeltek.

Búcsúszóul azt a házi feladatot kaptuk, hogy az óvoda udvarán és az otthoni kertünkben is keressük meg azokat a pangó vizeket melyben a vérszívók szaporodni tudnak, és a tanultaknak megfelelően akadályozzuk meg ezt a folyamatot.Ambrusz Zsuzsanna